Chiar dacă performanţele manageriale ale foştilor şefi TAROM s-au concretizat în pierderi de peste 10 milioane euro pentru companie, Christian Heinzmann şi Gabriel Stoe şi-au acordat ilegal bonusuri de „performanță” de aproximativ 170.000 euro. „Noi nu am primit niciun bonus, doar directorii  primesc bonsuri dacă îndeplinesc anumite condiţii”, ne-au spus angajaţii TAROM.

Pe lângă cheltuielile cu bonsurile, TAROM a alocat aproximativ 2,959 milioane de lei pentru cheltuieli cu plăţi compensatorii. Doar în primele trei luni ale acestui an, compania TAROM, condusă de fostul manager Christian Heinzmann şi directorul financiar Gabriel Stoe a cheltuit aproximativ 660.000 euro cu salariile angajaților care au ieșit la pensie anticipat. 

Potrivit execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli pe trimestrul I al companiei TAROM, la capitolul cheltuieli cu personalul plăţile compensatorii aferente disponibilizărilor (pentru pensionari) au fost prevăzute la 2,940 milioane lei. Foştii şefi TAROM au cheltuit cu salariile compensatorii 2,959 milioane lei, cu aproximativ 19.000 lei mai mult faţă de suma aprobată în buget pentru primul trimestru al acestui an. Aceşti bani au fost încasaţi de angajaţii TAROM care au ieşit la pensie anticipat.

„Un angajat al departamentului tehnic TAROM, dacă îndeplineşte anumite criterii, poate ieşi la pensie anticipat și primește salarii compensatorii în funcție de vechime. În perioada 1 ianuarie-30 martie, TAROM a plătit între 28 şi 30 salarii compensatorii pentru fiecare angajat care a ieşit la pensie anticipat. Mecanicii cu licență şi vechime de aproximativ 20 de ani, au venituri cuprinse între 4.000 și 5.000 de lei pe lună. Angajaţii TAROM care au ieșit la pensie au beneficiat de salarii compensatorii cuprinse între 28.000 și 30.000 de euro”, ne-au explicat surse avizate din aviaţie.