Record Park va include spații de birouri, comerciale și o componentă rezidențială, ancorate de o clădire istorică care va fi conservată și transformată într-un spațiu versatil pentru artă, tehnologie și spații de birouri de tip co-working. Finalizarea integrală a proiectului este programată pentru al doilea trimestru din 2020.

Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 17.300 de metri pătrați, situat în cartierul Mărăşti, ce a aparţinut fabricilor Argos şi Jolidon şi, o parte, bazei sportive Record. Acesta va avea o suprafață construită supraterană de 36.000 de metri pătrați, precum și zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumătate din suprafața totală a terenului. Record Park va fi legat prin mai multe poduri pietonale de The Office, centrul de afaceri dezvoltat de NEPI Rockcastle şi Ovidiu Şandor.

Dezvoltatorul și-a propus să creeze mai mult de 7.000 de metri pătrați de spații verzi, rezultând astfel o zonă de promenadă și două poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban și elemente de peisagistică, precum și o piațetă în zona centrală a proiectului, care vor atrage atât vizitatorii cât și rezidenții. Accesul mașinilor va direcționat strict către zonele subterane ale proiectelui, unde se vor afla peste 400 de locuri de parcare.

”Vom păstra vechile Grajduri Imperiale (folosite de Jolidon n.red.) care vor fi restaurate pentru a le transforma într-un prototip pentru biroul viitorului, cu spații de birouri de tip co-working, un centru de inovație și spații de relaxare. Proiectul va include o clădire de birouri de ultimă generație, spații comerciale, o componentă rezidențială importantă precum și zone verzi și pietonale foarte ample. Cluj – Napoca se dovedește a avea un nivel ridicat de cerere pe toate segmentele pieței imobiliare, care sporește încrederea investitorilor”, a declarat Didier Balcaen, manager general al Speedwell.

Proiectul va cuprinde un centru World Class cu o suprafaţă de 1.200 mp, dotat cu prima piscină în aer liber funcțională pe toată durata anului datorită unui acoperiș retractabil. Acesta va deveni funcţional din vara anului viitor.

 

Componenta de birouri din cadrul Record Park (12.000 de metri pătrați închiriabili) va fi reprezentată de o clădire de birouri clasa A cu șapte etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 1.700 de metri pătrați pe etaj. ”Record Park este un proiect unicorn in România și va marca intrarea într-o nouă eră, aceea în care dezvoltatorul creionează și dezvoltă un proiect gândindu-l din perspectiva utilizatorului final”, a declarat Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes, care este responsabilă de strategia comercială a Record Park.

Componenta rezidențială a Record Park va fi formată din două clădiri, fiecare cu șapte etaje, care vor însuma 236 de studiouri și apartamente cu două, trei și patru camere, cu suprafețe pornind de la 45 de metri pătrați și prețuri de la 76.000 de euro. Record Park va include și un centru dedicat copiilor, cu o grădiniță și o curte proprie. În același timp, clădirile rezidențiale și de birouri vor găzdui peste o mie de metri pătrați de spații comerciale la parter, care vor include magazine și diferite spații de servicii. Consultantul imobiliar Imoteca este agenția rezidențială a proiectului. 

Belgienii au investit până acum peste un miliard de euro în proprietăţi româneşti, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.