Victorie pentru România! Ford va investi 300 de milioane de dolari într-o fabrică din Craiova

Trebuie menționat că vehiculul respectiv va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, preşedinte al Ford Europa, conform zf.ro

Craiova va deveni a treia fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice

„Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice.

Investiţia din Craiova vine în contextul celorlalte investiţii anunţate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln şi pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia şi trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienţilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, completează Stuart Rowley.

Totodată, noul vehicul comercial uşor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenţionale Ford pe benzină, precum şi diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

„Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranţa companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială”, transmite preşedintele Ford Europa.

În ultimii ani, fabrica din Craiova a fost îmbunătățită semnificativ. Pentru a îmbunătăţi şi eficientiza procesele de ştanţare, vopsire sau asamblare a caroseriilor şi şasiurilor, numărul roboților a trecut de 600. Simultan, 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule şi motoare.

Sursă foto: pixabay