Florin Cîțu și Eduard Novak, luați peste picior de o legendă a fotbalului: Nu se poate așa ceva! Nu fac nimic

Dumitru Dragomir, în vârstă de 75 de ani, a ridicat un semnal de alarmă cu privire la noua generație de fotbaliști. Acesta este nemulțumit de faptul că jucătorii din fotbalul juvenil se antrenează preponderent pe terenuri sintetice.

„Tot spun la fiecare emisiune. De frică, jucătorii nu învață să facă alunecări, nu învață să dea cu capul, le intră grăunțele alea de plastic în ochi.  Nu se poate așa ceva! Primul ministru a jucat și el fotbal pe la Vâlcea, nu face nimic! Ministrul Sportului…du-te peste ei și faceți în fiecare orășel câte un teren sau două de iarbă, fraților”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit informațiilor transmise de gsp.ro

Care sunt prioritățile lui Eduard Novak?

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a vobit de mai multe ori despre descentralizarea bazelor sportive. În acest context, informațiile publicate pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului arată ce obiective vizează proiectele sale.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului, proiectele lui Eduard Novak vizează doar obiective din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba.

Așadar, pe pagina respectivă, la capitolul „proiecte legislative aflate în dezbatere publică”, pot fi regăsite următoarele proiecte:

„Proiect de hotărâre de Guvern privind comasarea, actualizarea valorii de inventar, datelor tehnice și adresei unor imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș cuprinse în Anexa nr.30 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, și transmiterea unor imobile în domeniul public al orașului Sovata, județul Mureș. Mai exact, Taberele Sovata I și Sovata II vor trece în domeniul public al orașului Sovata al cărui primar este Fülöp László Zsolt.”

O altă mențiune vizează o „HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv ”Mureșul” Târgu Mureș, precum și declararea lui ca bun de interes național. Aici este vorba despre investiția nefinalizată Patinoar artificial acoperit”.

Mesajul transmis între timp de Klaus Iohannis, cu privire la activitățile sportive pe timp de pandemie

Amintim că președintele Klaus Iohannis le-a recomandat românilor să descopere golful, un sport cu o popularitate redusă în țara noastră. Declarația acestuia a fost făcută după o vizită realizată sâmbătă în localitatea Pianu de Jos.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

În localitatea Pianu de Jos se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

Sursă foto: Dreamstime