Premierul Florin Cîţu a avut un discurs neașteptat de dur la adresa celor de la USR PLUS. Premierul și-a numit foștii aliați de guvernare drept parte a unui ”partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole”. Prrimul-ministru a spus categoric că nu roagă nimeni să vină la guvernare.

”Nu pot să stau şi să oprim România pentru un partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole. Nu putem să facem asta! Românii nu au timp de aşa ceva!”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Florin Cîţu.

În ciuda acestui mesaj extrem de dur, premierul este însă dispus să negociere cu USR pentru reintrarea la guvernare. Cu toate acestea, el a subliniat că ”nu îi roagă nimeni să vină la guvernare”.

”Să vă spun mai simplu şi mai clar. De luni, USR PLUS va veni la negocieri cu mine. Eu le spun, vă spun şi dumneavoastră şi le spun românilor că nu îi roagă nimeni să vină la guvernare, dar PNL va guverna până în 2024. (…) Îi aşteptăm la negocieri”, spune primul ministru.

Condiție radicală pusă USR-PLUS

Cîţu a reafirmat că va implementa actualul program de guvernare, fără ”niciun fel de modificări”. ”Nu schimb nicio virgulă din Programul de guvernare şi voi căuta în Parlamentul României susţinere pentru toate aceste măsuri”, adaugă premierul.

Cât despre ceea ce se întâmplă acum la USR-PLUS, Cîţu a susținut că îi este indiferent cine va fi ales preşedinte. Primul-ministru a spus însă că există o condiție pentru ca PNL să discute cu USR PLUS.

”Ceea ce trebuie să înţeleagă cine vine alături de noi în Guvern, că există un guvern cu un sigur premier. (…) Şi toţi trebuie să-şi facă treaba în acel guvern. Iar decizia, ca li responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă… văd că până la urmă eu îmi asum toate responsabilităţile, atunci şi decizia trebuie să fie la mine de fiecare dată când vreau să îmbunătăţesc lucrurile”, a adăugat Cîţu.

”Nu am negociat cu nimeni moţiunea. Vom merge în Parlamentul României. Dacă cineva este atât de iresponsabil să arunce România într-o criză politică fără Guvern care nu poate să ia nicio decizie, în prag de iarnă, vreau să vină să îi vadă românii că vor face acest lucru”, a mai delarat premierul. Acesta susţine că USR, AUR şi PSD este ”o alianţă care se formează acum în Parlamentul României”.

Sursa foto: Facebook, Florin Cîţu