Documentul care spune adevărul despre grupul de lucru de la Ministerul Sănătății! (FOTO)

Duminică seara, Digi 24 a intrat în posesia unui document care atestă să, în timpul mandatului de ministru al lui Vlad Voiculescu, la Ministerul Sănătății a existat un grup de lucru care să verifice modul în care sunt raportate oficial decesele de Covid-19. Grupul a fost constituit de către fostul secretar de stat la MS, Andreea Moldovan, după cum spune Voiculescu.

Din grupul de lucru făceau parte, pe lângă Andreea Moldovan, inci persoane, între care doi consilieri personali, care au plecat din minister odată cu demiterea ei.

„Grupul de lucru a fost constituit de secretarul de stat Moldovan. Sigur, mai multe persoane au fost concediate prin decizia prim-ministrului, vor trebui inlocuite. Dar grupul de lucru exista, la fel ca deciziile luate de secretarul de stat în timpul mandatului”, a declarat pentru Digi24 fostul ministru Vlad Voiculescu.

Documentul atestă că decizia a fost luată la nivel de cabinet al fostului secretar de stat, Andreea Moldovan. Grupul a avut ca scop verificarea unor posibile erori de raportare în platforme și ce s-a făcut pentru corectarea lor, verificarea acordării suportului tehnic necesar managerilor pentru corectitudinea datelor, verificarea DSP-urilor pentru a vedea dacă raportările deceselor COVID sunt corecte și a INSP pentru a verifica dacă introducerea datelor în platforma STS de către DSP-uri s-a făcut în mod corect.

În prezent, grupul de lucru nu mai există pentru că cei care făceau parte din grup au plecat odată cu demiterea Andreei Moldovan.

Florin Cîțu a precizat că nu există un astfel de grup

În cursul zilei de duminică, înainte de apariția documentului anterior menționat, șeful executivului a precizat că nu există un astfel de grup de lucru.

„I-am cerut ieri secretarului de stat Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Deci, nu am cum să vă dau vreo informație. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura – grup de lucru care să vină cu niște concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern și după aceea putem să le prezentăm și public”, a declarat Florin Cîțu, răspunzând unei întrebări din partea presei.

El a ținut să precizeze că nu a primit niciun material în privinţa modului de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi.

„Am verificat stenograma şedinţei de Guvern şi nu este nicio informare în şedinţa de Guvern. Am verificat dacă de la Ministerul Sănătăţii a plecat vreun material către Cabinetul premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la Registratura Guvernului dacă există vreun material primit de la Ministerul Sănătăţii sau de la vicepremier. Nu există niciun material, este posibil să fie pe drum”, a spus Cîţu.