Mai ales datorită performanței deosebite de a fi votată de cei mai mulți români după președinte, aceasta ocupă în acest an prima poziție în Top 50 Femei de succes, anuar care a fost lansat o dată cu reputata revistă Top 300 Capital Cei mai bogați români. „Împreună cu foștii mei colegi și cu dumneavoastră, realizam în cadrul publicațiilor economice Săptămâna financiară și Financiarul, topuri și ierarhii, și le admiram foarte mult pe cele de la publicația Capital. De asemenea, încercam să înțeleg care sunt criteriile pe baza cărora se realizează aceste ierarhii. Întotdeauna au fost criterii profesioniste, criterii imbatabile, iar seriozitatea și profesionalismul v-a caracterizat de fiecare dată“, arată Gabriela Firea.

Gabriela Firea a arătat că este conștientă de importanța mediului de afaceri în dezvoltarea României. „Marele meu proiect pentru București este îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor și încurajarea mediului de afaceri. În premieră, în primăria Capitalei există un departament la care vă invit pe toți cei care încă nu ați aflat de el, pentru sprijinirea întreprinzătorilor, pentru curmarea obiceiurilor birocratice și, de asemenea, pentru a impune integritate funcționarilor. Profit de faptul că, datorită revistei Capital, am acum prilejul să mă întâlnesc cu antreprenori, vă spun la modul cel mai deschis, Primăria Capitalei și-a schimbat de patru luni și jumătate modul de a privi mediul de afaceri, nu-l mai privește cu ostilitate!“, anunță Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a mai detaliat și mai multe proiecte la care lucrează.

„Suntem în finalizarea caietului de sarcini pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi, performante, în Capitală, din care 30% sunt autobuze electrice. De asemenea, în foarte scurt timp, suntem în măsură să aprobăm și strategia și masterplanul energetic pentru Capitală. Recent, am reușit să impun ca proiect de hotărâre și să fie votat în Consiliul General, Planul Urbanistic Zonal pentru Magistrala 6, metroul 1 Mai–Aeroportul Otopeni, un document pe care l-am găsit blocat în primărie, fără de care nu se puteau face pași importanți pentru finalizarea acestei linii de metrou, care va avea 14 km și 12 stații“, încheie Gabriela Firea.