Gabriela Firea a răbufnit. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatoarea PSD susține că restricțiile anunțate de Guvern sunt ilogice și nu fac altceva decât să adâncească haosul. Ea a mai subliniat faptul că noi reguli cresc neîncrederea românilor și nu vor reuși să țină sub control pandemia.

Ea a dat exemplu restricțiile din magazine și de circulație, care, în opinia sa, vor duce la o aglomerație fără precedent, pentru că românii vor fi nevoiți să se încadreze în acel interval orar.

Totodată, Firea consideră că tot ceea ce face Guvernul este să pedepsească populația, inclusiv pe cei responsabili.

“Restricțiile ilogice anunțate adâncesc și mai mult haosul! Multe dintre ele sunt contraproductive, accelerează contaminarea și cresc la cote maxime neîncrederea. Guvernul actual e complet depășit de situație! Nu este și nici nu va fi în stare că readucă sub control pandemia.

Iată măsurile aberante:

1) Închiderea tuturor activităților de comerț ori de prestări servicii de la ora 18:00, vineri-duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mie sau toată săptămâna dacă sare de 7,5 la mie.

o Rezultatul : va fi mai multă aglomerație, oamenii vor avea mai puține ore la dispoziție, pentru rezolvarea acelorași nevoi; în plus se creează o supraaglomerare chiar înainte de ora închiderii, dat fiind că, în cursul săptămânii, programul de lucru al majorității salariaților se încheie la 16:00 sau 17:00.

2) Interdicția circulației după ora 20:00, vineri-duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mie sau întreaga săptămână dacă sare de 7,5 la mie.

o Guvernul incompetent Cîțu a ales să-i pedepsească pe toți cetățenii responsabili, pentru că nu este în stare să impună măsurile celor care le încalcă.

o Guvernul pedepsește toată populația și în primul rând pe cei responsabili cărora le impune o restricție aberantă.

o Ce risc reprezintă o plimbare în parc sau chiar pe stradă, indiferent de oră?”, scrie Firea pe facebook.

Guvernul nu e în stare de nimic

În același timp, senatoarea PSD susține că Guvernul nu este în stare să facă ”nimic”, iar măsurile anunțate sunt ”un simulacru”. Ea a vorbit și despre prevederile declarației pe propria răspundere privind tranzitul.

”Mai cu seamă în weekend când oamenii pot realmente să iasă la aer, mai ales că și vremea s-a încălzit. Mai ales copiii, au nevoie de cat mai multe activități în aer liber.

3) Ce face cineva care e nevoit să se deplaseze între localități cu rată de infectare mai mică de 4, dar drumul traversează localități unde rata de incidență depășește 4 sau chiar 7,5% și e interdicție de circulație?

În declarația pe proprie răspundere se precizează că e permis doar ”Tranzit sau călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei”.

o În realitate, toate aceste măsuri ale guvernului Cîțu sunt un simulacru!

Printre două like-uri și share-uri pe Facebook, se prefac că gestionează pandemia!

Nu sunt în stare să facă nimic!

Au dovedit ce pot cu vârf și îndesat în ultimul an de guvernare!

Nimeni nu mai are încredere în acest guvern eșuat, sufocat de impostură și incompetență!”, a mai scris Gabriela Firea.