Fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, se declară revoltată de faptul că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, încearcă să îi găsească, cu orice preț, nereguli financiare în gestiune.

Firea îl acuză pe Cîțu de abuz în serviciu și de presiuni inacceptabile asupra inspectorilor care au efectuat controlul la Primărie, în consecință este hotărâtă să acționeze pe cale legală.

”S-au forțat 10 luni să găsească ceva”

”Ministrul Câțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu știu ce nereguli la Primăria Capitalei. De aproape un an se chinuie, săracul! Nu a găsit nimic! S-au forțat 10 luni să găsească ceva, orice, și nu au reușit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Și au plecat așa cum au venit.

Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie și au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi dați afară de șefii lor. Mai au puțini ani până la pensie și nu-și permit să rămână pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare.”, a scris Gabriela Firea marți pe Facebook.

”Lucrurile sunt mai mult decat curate și clare”

”Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale, subventii care trebuie achitate si un cont escrow, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plângerile pentru abuz în serviciu sunt pregătite. Pe numele Domnului Cațu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Câțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niște pagini de beletristică financiară SF: domnii Ilea, Oprea, Pușcașu.

Nu ne putem lăsa călcați în picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul National, doar pentru că ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, mâine nu mai sunt!”, avertizează Firea.