Gabriela Firea s-a arătat mulțumită de noul gazon de pe Arena Națională, care a fost schimbat pentru a 10-a oară de la inaugurare. Primarul General a inspectat starea gazonului, care a fost montat după concertele susținute de Ed Sheeran și Metallica pe Arena Naţională.

”Acest gazon, incluzând aici atât achiziţia, transportul şi montajul, a costat în jur de 230-240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă. În premieră, Primăria Capitalei a organizat o licitaţie internaţională deschisă. Avem un contract cadru pe o perioadă de patru ani în valoare de aproximativ patru milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Primul meci care se va juca pe Arena Națională va fi România – Spania, pe 5 septembrie. FRF a anunțat deja că toate biletele au fost vândute.

”Mi s-a garantat că acesta va fi într-o stare optimă, într-o stare foarte bună cu câteva zile înainte de meciul care este foarte important cu privire la calificarea pentru EURO 2020. Gazonul s-a montat în 5 zile. La două zile după montaj, se poate juca orice meci. Nu există niciun risc, așa cum au fost voci care au afirmat că sunt prea puține zile de la finalizarea monbtajului până la primul meci. Nu vom avea surprize ca jucătorii să fie încurcați de gazonul care, așa cum s-a văzut în alte meciuri, s-a desprins și nu este cazul să avem o astfel de situație. Acest gazon este schimbat după doi ani”, a adăugat Firea, citată de romaniatv.net.