Pentru a susţine piaţa muncii din România, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) s-a implicat pentru găsirea unor surse externe de finanţare pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic. În acest sens, Agenţia transmite că a atras fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, prin proiectul #Sper – Sprijin pentru Angajatori şi Angajaţi, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Proiectul a fost dezvoltat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU).

Preşedintele ANOFM a precizat că găsirea altor surse de finanţare a fost deosebit de importantă, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public.

“În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susţină piaţa muncii, însă la fel de important a fost şi să găsim surse externe de finanţare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public. Faptul că am obţinut fonduri europene pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid şi eficient implementată, reuşind astfel să treacă de rigorile europene şi să primească finanţare de la Bruxelles.

Această reuşită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noştri din Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, cărora le mulţumesc pentru eforturile depuse”, a explicat Victor Picu, preşedintele ANOFM.

Potrivit datelor oficiale, cu sprijinul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei, scrie Agerpres.