"Este vorba despre un măcel selectiv ce vizează cercetători iranieni străluciţi", a afirmat Fidel Castro într-un dintre "reflecţiile" sale publicate cu regularitate de presa de stat cubaneză şi intitulată "Pacea atârnă de un fir de aţă", scrie Agerpres.
Referitor la asasinarea a patru cercetători iranieni din 2010, tatăl revoluţiei cubaneze afirmă că a citit "articole ale unor simpatizanţi declaraţi ai Israelului care vorbesc despre crime făcute de serviciile acestuia de informaţii, în cooperare cu cele din SUA, ca despre ceva banal".
Fidel Castro, care s-a retras de la putere în 2006, s-a întâlnit miercuri vreme de două ore cu preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad. Acesta s-a deplasat în Cuba în cadrul unui turneu regional. Liderul iranian i-a lăsat lui Castro impresia unui om "absolut liniştit şi complet indiferent la ameninţările yankee".

În timpul conversaţiei lor, potrivit aceluiaşi Castro, preşedintele iranian "a vorbit cu greu despre subiectul războiului". "Din partea Iranului, nu ar trebui să ne aşteptăm la acţiuni negândite care să contribuie la declanşarea unui război", a apreciat Castro. "Dacă acesta se va declanşa inevitabil, va fi exclusiv din cauza aventurismului şi iresponsabilităţii congenitale ale imperiului yankeu", a conchis el.