Fermierii din sectorul creșterii animalelor vor primi banii aferenți cererilor depuse în luna decembrie, anunță APIA.

Este vorba despre ajutorul de stat ce se cuvine pentru serviciile prestate în luna noiembrie a anului trecut, precizează instituția. Plățile se vor face de la bugetul de stat.

Este vorba despre un număr de 25 de solicitanţi care au accesat această formă de ajutor.

Fermierii vor primi 717.250,41 lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA, prin Centrele Judeţene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru cererile depuse în luna decembrie 2020, aferente serviciilor prestate în luna noiembrie 2020, potrivit unui comunicat publicat vineri.

„Suma totală autorizată la plată este de 717.250,41 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 25 de solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, se menţionează în comunicat.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în baza Legii 1/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

APIA derulează fonduri europene

Instituţia are următoarea organizare: aparat central, 42 de centre judeţene şi 266 centre locale.

Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).

Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.