Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său elveţian, Alain Berset.Cei doi șefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la finalul întrevederii au  susţinut o declaraţie de presă comună.
Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, joi, faptul că, după luna mai 2019, nu va mai exista nicio restricţie pe piaţa muncii din Elveţia pentru cetăţenii români.

Elveția este țara europeană care nu este membră UE, dar care are acorduri cu Uniunea Europeană.

 Această ţară se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, estimându-se că există 3,4 milioane de arme la o populaţie de aproximativ 8 milioane de oameni. Totuşi, în ciuda numărului mare de arme de foc, violenţele armate de pe stradă sunt extrem de rare în Elveţia. 

Unele clădiri de apartamente din oraşele elveţiene obligă proprietarii să achiziţioneze exact acelaşi model de preş pentru casa scării.

Numele copiilor elveţieni trebuie să se afle pe o listă de nume aprobate. Astfel, elveţienii nu pot alege orice nume pentru copii lor, ci numai unul de pe lista aprobată!

Clădirile de apartamente care includ uscătorii au un program strict de utilizare a acestora pentru fiecare apartament. Fiecare primeşte un anumit interval orar din timpul săptămânii în care îşi poate spăla şi usca rufele. Tot în clădirile de apartamente, orele de linişte sunt considerate sfinte. Pentru cei care nu respectă această regula, vecinii au grijă să cheme poliţia!

Plăcuţele de înmatriculare elveţiene sunt vândute direct unei persoane. Astfel, dacă hotărăşti să-ţi vinzi maşina, plăcuţa de înmatriculare rămâne la tine. 

Sărbătorile de Paşte sunt cele mai importante, astfel că totul, în afară de benzinării, este închis de vineri până luni în timpul sărbătorilor.

Majoritatea caselor şi a clădirilor de apartamente includ buncăre pentru bombardamente, folosite mai ales ca spaţii de depozitare. Cei care doresc să cumpere o casă în Elveţia sunt obligaţi prin lege să achiziţioneze şi un astfel de buncăr. 

 

Amenzile rutiere, cum ar fi cele pentru depăşirea vitezei legale, sunt calculate în funcţie de venitul individului care a încălcat legea.

Poţi cumpăra o asigurare pentru aproape orice în Elveţia, inclusiv distrugerea accidentală a unei chiuvete sau accident cu bicicleta. Mai mult decât atât, bicicliştii sunt obligaţi să încheie o poliţă de asigurare şi să poarte tot timpul asupra lor un fel de vignetă, pentru a demonstra deţinerea poliţei.

Bacşişurile nu sunt acceptate în majoritatea restaurantelor, iar cele care le acceptă, acceptă doar sume extrem de mici… cam cât pentru o cafea.