Creşterea indicelui prezentat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, care măsoară lună de lună fluctuaţiile de preţ pentru un coş de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr, a atins în luna martie 216 puncte, în uşoară creştere faţă de februarie (215,4).
În rândul diferitelor produse alimentare, preţurile la uleiuri şi la cereale au înregistrat o creştere semnificativă, în timp ce preţurile la cereale, zahăr şi carne au rămas în mare parte neschimbate faţă de nivelul din luna februarie.

FAO subliniază că preţurile la lactate au scăzut cu 12% în primul trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut, pe măsură ce oferta a crescut în Oceania, Europa şi America de Nord.

De asemenea, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a confirmat joi o estimare a sa anterioară potrivit căreia în acest an recolta mondială de grâu se va situa la 690 milioane tone, în scădere totuşi cu 1,4% faţă de recolta record înregistrată în 2011.