Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, a declarat că familia fetei av cere expertiză internațională, în urma verdictului INML.

„Nu e nicio noutate. Practic, INML nu face altceva decât să transmită acest raport final pe baza acelui raport intermediar de 99,99%. Dar într-adevăr acest raport final ne dă posibilitatea nouă, ca familie, să mergem către DIICOT, să cerem o ordonanță de la procurori să putem face o contraexpertiză. Am îndoieli mari. Gândiți-vă că în cronologia pe care Ministerul Sănătății a prezentat-o. Oamenii au făcut acest test ADN într-un timp record”, spune Cumpănașu.

Acesta a declarat că facmilia fetei nu are încredere în INML și va cere expertiză internațională.

„Putem și noi, la limita legală, cred că acum se fac 30 de zile de când au spus că ne dau acest raport legal. (…) În baza raportului o să ne adresăm DIICOT-ului astfel încât să obținem o ordonanță a procurorului prin care să putem să cerem o expertiză internațională față de această expertiză a celor de la INML. Nu e vorba doar de neîncredere. E vorba și de certitudinea unei familii că până la urmă dacă plâng își plâng copilul lor și nu copilul altora”, a spus Cumpănașu.

Astăzi, DIICOT a publicat rezultatul analizelor de os găsite în butoiul din curtea criminalului.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%, spun cei de la DIICOT.