Într-o postare pe blogul companiei, David Marcus, vicepreședintele Facebook responsabil de produsele de mesagerie a detaliat câteva schimbări iminente, potrivit PlayTech. Platforma va deveni mult mai simplă te utilizat și te va ajuta să ți mai ușor legătura cu cei dragi, datorită unei interfețe mai curate.

Facebook Messenger a ajuns să aibă o interfață foarte aglomerată în ultimii ani, din cauza numeroaselor actualizări de funcționalitate mai mult sau mai puțin utile. Partea de Stories din partea de sus ocupă o partea importantă din interfață și nici nu are foarte mulți utilizatori. Pe lângă jocuri, chatbots și module de plată, a devenit din ce în ce mai greu să comunici cu cineva.

Soluția la toate aceste probleme, până de curând, a fost Facebook Messenger Lite pentru Android. Conform spuselor lui David Marcus, câteva elemente din Messenger Lite vor fi portate în aplicația principală de chat. În acest an, ”așteptați-vă să investim masiv în simplificarea și eficientizarea aplicației Messenger.”, a spus reprezentantul Facebook.

Aplicaţia Messenger era în 2017 folosită lunar de 1,3 miliarde de oameni.