Experții din domeniul sănătății sunt în alertă

Membrii institutului Robert Koch avertizează că numărul infectărilor cu COVID-19 este în creștere și urmează să depășească nivelul atins de Crăciun până la mijlocul lunii aprilie, conform informațiilor transmise de către dw.com

Aceștia au transmis sâmbătă, 13 martie, că sunt împotriva oricărei măsuri de relaxare. Potrivit unei extrapolări a trendului actual de creștere a numărului de contaminări, până în data de 12 aprilie Germania ar putea depăși 30 de mii de cazuri noi pe zi, peste nivelul de vârf din finalul anului 2020.

Răspândirea rapidă a tulpinii britanice în Germania

De asemenea, raportul realizat de institutul Robert Koch arată și că răspândirea rapidă a tulpinii britanice în Germania ar putea ridica numărul de cazuri noi între 2 și 5 la mia de locuitori.

Trebuie menționat că Angela Merkel și liderii regional au convenit o relaxare treptată a restricțiilor de la începutul acestei luni. Totuși, liderii din Germania au stabilit și un mecanism prin care autoritățile locale le pot reinstitui în cazul în care numărul cazurilor noi sare peste unu la mie timp de trei zile consecutive.

De asemenea, Germania a anunțat astăzi, 13 martie, 12.674 de cazuri noi și 239 de decese. De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 2,5 milioane de infectări și 73 de mii de decese cauzate de coronavirus.

Suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, dur criticată de către Germania

Ministrul german al Sănătății a venit cu aceste declarații în contextul în care Danemarca şi alte câteva ţări europene au suspendat săptămâna aceasta utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, după ce au fost raportate mai multe cazuri de tromboze a persoane cărora li s-a administrat acest vaccin.

După ce s-a consultat cu experți din cadrul Agenției Europeană a Medicamentului, ministrul german este de părere că nu se constată o creştere notabilă de cazuri de tromboză în legătură cu vaccinarea.

„Regret că unele ţări din Uniunea Europeană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Din ceea ce ştim până acum, beneficiul vaccinării este mult mai mare decât riscul”, a spus ministrul german, citat de DPA.