După câte se pare, s-a renunțat la ideea de numire a lui Costache pe noua funcție, chiar înainte ca ordinul de numire să fie publicat. Cert ste că, în acest moment, Costache nu figurează pe nicăieri că ar fi consilier la MS. Pe site-ul instituției, apar tot aceiași 6 consilieri ai ministrului, însă fără Victor Costache.

De curând, apăruse informația că fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a fost numit consilier onorofic în echipa actualului ministru, Nelu Tătaru. Astfel, Costache se alătura echipei de 6 consilieri pe care o are ministrul Sănătății și ar fi fost fi coleg cu cei care au făcut parte și din echipa sa.

Victor Costache a demisionat pe 26 martie, după ce premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia în urma declarațiilor făcute de Costache privind testarea tuturor bucureștenilor.

Cine este Victor Costache

Victor Costache este unul dintre puținii români, complet atipici. A plecat din țară doar pentru ca zece ani mai târziu să revină și să aplice tot ce a învățat în străinătate, contribuind astfel la dezvoltarea medicinei în România.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar un an mai târziu a plecat în Franţa, pentru a învăța de la cei mai buni. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, a lucrat în șase țări diferite, iar în anul 2014 a revenit în România, la Sibiu, unde a fondat cel mai modern centru de chirurgie cardiovasculară, la Polisano.

Nu de puține ori, el a reușit imposibilul, adăugând nu doar speranță, ci și viață pacienților cărora nimeni nu le-a dat nicio șansă. Revenit în România, Victor Costache nu a stat deoparte, operând pacienți doar la Polisano, ci s-a implicat activ în dezvoltarea medicinei, făcând demersuri peste demersuri către ministerul Sănătății pentru ca oamenii să beneficieze de condiții mai bune în domeniul sanitar.

Deși în Franța a fost primit în prestigioasa Academie Națională de Chirurgie, în România, deși a încercat din greu, nu a reușit să fie primit într-un spital de stat să opereze.