Potrivit unor surse PSD, aceasta dorește să-și conserve imaginea și a dorit să facă un pas în spate pentru a-i lăsa pe greii din teritoriu să ducă restul războiului. Dorința ei era de a fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, cedând în disputa pentru fotoliul care ar fi lăsat liber de Liviu Dragnea. Doar că tabăra contestatarilor nu i-a putut asigura acest loc, motiv pentru care a hotărât să se retragă din lupta începută chiar de ea.

Mihai Tudose, Niculae Bădălău, proaspăt ales președinte PSD Giurgiu și Adrian Țuțuianu ar fi cei care ar fi ridicat cele mai mari pretenții pentru funcția de viitor președinte al PSD, au dezvăluit surse politice pentru Capital. Paul Stănescu și Marcel Ciolocu, două nume cu greutate din gruparea anti – Dragnea nu ar dori să ocupe fotoliul de lider, conform acelorași surse. Ei însă vor ca să facă parte dintr-un potențial viitor Guvern și să fie lăsați să gestioneze resursele bugetare după bunul plac.

Dacă Tudose și Bădălău ar fi căzut la pace, mergând pe ideea preluării funcțiilor deținute azi de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă în PSD, ei bine Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița se pare că ar negocia la sânge. De altfel, acesta a mai încercat și în luna mai să pună la cale un plan de demitere a lui Dragnea, dar a fost imediat îngropat și a rămas chiar și fără funcția de ministru al Apărării. Apoi a baleiat între contestatri și susținători, fără să renunțe la visul lui, acela de a prelua conducerea PSD.

Rămâne de văzut dacă gruparea Tudose – Bădălău va reuși până la urmă să strângă numărul necesar de voturi pentru demiterea lui Liviu Dragnea sau dacă actualul președinte al PSD va da verde legilor aministiei și grațierii, care i-ar asigura continuitatea în funcție.