Pe 22 august, premierul Victor Ponta a confirmat , într-o emisiune televizată difuzată de B1, că Narcis Neaga îl va înlocui pe Mircea Pop, având ca principale obiective pentru acest an semnarea contractelor pentru porţiunea de autostradă Comarnic-Braşov, Centura Sud şi artera rutieră Piteşti-Craiova, adică cele trei mari proiecte de autostrăzi, care se vor face pe bază de concesiune, mai exact cu bani obţinuţi de constructori.

Capital.ro a prezentat zilele trecute CV-ul noului şef al CNADNR şi averea deţinută de Narcis Neaga.

Conform surselor CAPITAL, Mircea Pop a demisionat din funcţie întrucât ar urma să fie numit membru în Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), funcţie care ar fi compatibilă cu cea de director adjunct în cadrul aceleiaşi companii.

Reprezentanţii Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) ne-au confirmat că Mircea Pop şi-a depus ieri demisia în jurul orei 15:00, însă ne-au precizat că, în prezent, Pop nu mai deţine nicio funcţie la CNADNR, nici măcar pe cea de membru în CA.

În urmă cu două săptămâni, premierul spunea despre înlocuirea lui Pop că “Am găsit o soluţie juridică, şi directorul actual este tot cu delegaţie pentru că altfel, în baza Ordonanţei 109, cea din 2011, ar trebui să mergem la managerii privaţi şi câştigătorul selecţiei pentru manageri privaţi este tot domnul Pop. Şi atunci puteam să-l schimbăm pe domnul Pop cu domnul Pop. Este o ordonanţă proastă. Va rămâne în Consiliul de Administraţie unul dintre cei şapte membri”, a spus Ponta, citat de Agerpres. El a explicat că prin schimbarea din funcţie a lui Pop nu a dorit sancţionarea acestuia, ci a decis ca până la înfiinţarea Autorităţii de Autostrăzi un alt de mod de funcţionare al CNADNR.

“Şi mai era un lucru. Am văzut că era legat (Mircea Pop – n.r.), că o să-l cheme pentru dosarul Silaghi. Nu vroiam să stea toată ziua între DNA şi sediul CNADNR. Dacă va fi chemat”, a mai spus atunci şeful Executivului. 

Mircea Pop a ocupat funcţia de director general al CNADNR din vara anului trecut, după ce ministrul Silaghi l-a demis din funcţie pe fostul şef – Mihai Başulescu, în urma unei anchete EVZ.

În iarna acestui an, Pop a demisionat din funcţie după o discuţie cu Ponta legată de scandalul de la Bâlea Lac. El a asigurat interimatul companiei până la 22 august 2013.

Mircea Pop nu a putut fi contactat până la difuzarea acestei ştiri.