Politicile economice din ultima perioadă și fluctuațiile politice au transformat țara noastră într-un stat nesigur, astfel că Ministerul Finanțelor a ajuns să se împrumute printr-o emisiune de obligaţiuni, cu maturitatea la 157 de luni, la un randament mediu de 5,23% pe an. Într-adevăr suma nu este foarte mare, valoarea nominală a ultimei emisiunii fiind de doar 100 milioane de lei, însă rata atât de ridicată a dobânzii arată că băncile nu mai au încredere în statul român și pe termen lung se prefigurează un adevărat dezastru economic pentru noi.

Potrivit unor surse guvernamentale, până în decembrie 2018, Guvernul ar avea nevoie de 13 MILIARDE de lei, bani pe care nimeni nu știe de unde să-i aducă la bugetul statului. Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici i-ar fi cerut șefului ANAF, Ionuț Mișa să facă rost de acești bani, însă Mișa i-ar fi replicat că nu poate obține mai mult de 6 MILIARDE de lei. Presiunea este în acest moment foarte mare și cei de la Fisc ar intenționa să înăsprească și mai mult controalele la firme și a aplica amenzi pentru a reuși să reducă din deficitul care există astăzi la Guvern.

Cu toate acesta, Ionuț Mișa insistă că indiferent ce ar face, 13 miliarde tot nu va reuși să aducă până la sfârșitul anului. În replică, Teodorovici ar cere ca acesta să fie înlocuit. Ce se va întâmpla la Guvern rămâne de văzut, însă un lucru este cert. România a devenit o țară nesigură din punct de vedere economic și a început să se împrumute săptămânal la rate din ce în ce mai ridicate. Asta arată disperare și lipsă de viziune, iar scenariul Greciei nu pare unul atât de îndepărtat nici pentru țara noastră.