Săptămâna trecută, Gelu Diaconu, fost preşedinte la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a semnat o notificare de evacuare după ce instanţa a dat câştig de cauză instituţiei statului, la începutul lunii ianuarie, în urma unei contestaţii făcută de trustul Intact.

Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii trustului nu au încercat nicio negociere cu statul român pentru a rămâne în spaţiu în schimbul unei chirii. Conform legii, Antenele pot contesta în instanţă notificarea de evacuare.

Inspectorii ANAF au înştiinţat luni reprezentanţii trustului Intact că au 5 zile termen să iasă din clădiri. Instituţia şi-a făcut public punctul de vedere referitor la acest subiect.

"Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi,  15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate", se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", menţionează comunicatul.