Este doliu uriaș în lumea artistică! Covid-19 a mai făcut o victimă în rândul marilor cântăreți ai lumii.

Este vorba despre un artist din Venezuela care a devenit celebru atât prin cariera sa muzicală, cât și prin rolurile din mai multe seriale de televiziune.

Este doliu uriaș în lumea artistică! Covid-19 a mai făcut o victimă

Cunoscutul cântăreţ venezuelean Henry Stephen, renumit prin hitul său “Limon, Limonero” în anii 1960- 1970, a murit luni de COVID-19 la vârsta de 79 de ani, au anunţat autorităţile venezuelene, potrivit AFP.

“Astăzi a plecat dintre noi Henry Stephen, un artist complet. Ne vom aminti întotdeauna de ‘Mi limón, Mi limonero’, o legendă a muzicii populare venezuelene. Moştenirea lui rămâne cu noi”, a declarat preşedintele venezuelean Nicolas Maduro pe Twitter.

În 1968, piesa sa “Limon, Limonero” a traversat Atlanticul pentru a deveni piesa verii în Spania şi a cunoaşte succesul la nivel mondial. În 1974, Stephen a primit un disc de aur, celebrând peste un milion de discuri vândute.

Pionier al muzicii rock and roll

Stephen s-a născut la 15 iulie 1941 în orașul Cabimas, care face parte din statul vestic Zulia, unde tatăl său, originar din Granada, lucra pentru o companie petrolieră.

Acolo, s-a întâlnit cu muncitori petrolieri americani care l-au introdus în muzica rock, un gen pe care Stephen îl va dezvolta în diferite grupuri locale în anii 1960.

Henry Stephen a fost unul dintre primii susținători venezueleni ai muzicii rock and roll. A aparținut cândva grupului de muzică „Los Impala”, iar mai târziu a devenit artist solo cu piesa de succes „Limón, Limonero”.

Actor în mai multe seriale de televiziune

Vedetă în ţara sa, Henry Stephen a fost şi actor în mai multe seriale de televiziune.

Venezuela, o ţară cu 30 de milioane de locuitori, s-a confruntat de la începutul lunii martie cu un al doilea val de COVID-19, în special cu varianta braziliană.

De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat 165.000 de cazuri de COVID-19, dintre care peste 20.000 în luna martie, şi circa 1.700 de decese provocate de această boală.

Sursa foto: Pixabay