Testul publicat atât pe site-ul Stiftung Warentest cât şi în ediţia tipărită din aprilie 2013 a revistei, pune în evidență firewall-ul avansat inclus în ESET Smart Security și amprenta minimă pe care o are la nivelul configuraţiei hardware: "ESET oferă atât o bună protecţie malware, cât şi unul dintre cele mai bune firewall-uri,  îngreunând imperceptibil PC-ul", spune Stiftung Warentest.

Scorul obţinut drept rezultat a fost cel mai bun dintre toate cele 14 suite software de securitate testate, ESET Smart Security demonstrând o performanţă constantă, fiind singurul pachet de securitate care a primit calificativul "bun" în toate categoriile de testare: nivel de protecție, firewall, uzabilitate și consum de resurse.

"O bună detecţie a malware-ului și un bun nivel de protecție nu mai sunt suficiente astăzi. Combinația dintre nivelele potrivite de protecție, cum ar fi antivirus, antispam, firewall, control parental, precum și în versiunea 6 – Anti-Furt, asigură nivelul esențial al securității. Suntem bucuroşi că Stiftung Warentest este de acord cu această filosofie, lucru dovedit de evaluarea lor excepţională ", spune Ignacio Sbampato, director de vânzări & marketing la ESET.

De la momentul derulării testului ESET şi-a întărit linia de produse, odată cu lansarea unei generații mai noi de soluţii: ESET Smart Security 6 și ESET NOD32 Antivirus 6. ESET Smart Security oferă securitate de tip all-in-one, în vreme ce ESET NOD32 Antivirus  6 este un antivirus rapid și puternic. Noua generație oferă o detecţie şi mai bună a infiltrărilor, o eliminare îmbunătățită a ameninţărilor și o scanare mai rapidă,  toate posibile datorită motorului de scanare îmbunătăţit. În plus, aplicaţia ESET Social Media Scanner vine livrată standard atât cu cu ESET Smart Security 6 cât şi cu ESET NOD32 Antivirus 6, oferind protecție eficientă împotriva amenințărilor de pe  Facebook.