In primul rand, marea necunoscuta este cati oameni vor fi tarati in jos in caz ca procurorii vor reusi anchetarea lui Sorin Ovidiu Vantu pentru ajutarea unui transfug international, Nicolae Popa, fost presedinte al SOV Invest S.A. Relatiile patronului media par sa se fi extins in tot felul de directii : servicii secrete, mass-media, administratie, ramane de vazut daca si in justitie.

In al doilea rand, de ce a ales Nicolae Popa Indonezia din toate tarile exotice unde putea sa isi bronzeze linistit burta la soare? Cautand din nou cu devastatorul Google, am dat peste niste legaturi intre ofiteri ai serviciilor externe, in anii 1990, in legatura cu un export de elicoptere IAR care nu a mai avut loc pana la catre Indonezia. Articolul este scris de Ovidiu Ohanesian, cel care a devenit celebru ca unul din jurnalistii rapiti in Iraq care a fost readus in tara intr-un mod neexplicat niciodata pe deplin. Explicatia este circumstantiala in cel mai bun caz, Nicolae Popa a ales Indonezia probabil pentru ca se putea baza pe un sprijin din partea unei autoritati a statului roman, dar ramane de vazut daca exista vreun jurnalist care va putea sa lege aici firele cap la cap, eu nu am reusit sa raspund acestei intrebari pe care mi-am pus-o singur. 

https://necenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15598&Itemid=20

In al treilea rand, ce se intampla cu institutiile statului care sunt chemate sa faca lumina in diversele aspecte conexe ale cazului? De ce doarme CNSAS-ul in pantofi? De ce doarme ANAF-ul in papuci, de vreme ce insusi presedintele a semnalat o rambursare ilegala de TVA? De ce nu s-a anchetat vreodata declaratiile politistului din dosarul INDUSTRIAL EXPORT S.A. – Banca Agricola? Este implicat in acest cazi si „Doi si-un sfert”-ul „Vulpii” Virgil Ardelean, singurul care a rezistat nedestituit de Traian Basescu dupa scandalul cu Omar Hayssam?

In al patrulea rand, va reusi justitia sa demonstreze competenta si in demonstrarea afacerilor financiare, cu expertize contabile si probatorii beton, sau exista expertiza in procuratura doar pentru demonstrarea unor fapte precum favorizarea infractorului? Daca este asa, atunci toti contabilii corupti si viitorii devalizatori ai acestei tari pot sa topaie de fericire de pe acum.

In al cincilea rand, este capabila presa macinata de criza, aceasta presa care se chinuie sa supravietuiasca sa reflecte in mod onest, cu subiect si predicat, un dosar fierbinte cu toate elementele sale, in mod nediscriminatoriu? De ce nu se prezinta cap la cap, intr-o poveste completa, matrapazlacurile? Punerea cap la cap a elementelor de mai sus a luat trei zile si multe search-uri pe Google, neavand acces decat la surse publice, aceleasi la care are acces oricine cu un calculator si putin creier.

In vorba unui politician american, trebuie in aceste momente sa ne „ridicam deasupra timpurilor noastre” si sa prezentam adevarul, tot adevarul, indiferent de ramificatii si indiferent unde si catre cine ne conduce acest adevar. Prezentul articol-fluviu se inscrie in acest demers.

Detalii

Citeşte şi
Episodul 1, 1981-1987 : Vîntu în epoca de Aur – de la contabilitate la „Secu”?
Episodul 2, 1999-2000 : „Dormi liniştit, FNI veghează pentru tine!”
Episodul 3, 1999-2000 – Dormim liniştiţi până azi : statul co-participant la frauda FNI
Episodul 4, 2006-2010- Exploziv: Păgubiţii FNI, AVAS şi cele 300 de milioane de euro pe cale de a fi plătite acum
Episodul 5, 2000 – Asociaţii FNI: de la un fost prim-ministru la un viitor europarlamentar
Episodul 6: 2000-2002 – Unde sunt banii FNI-ului? Despre „băieţii” de la INDUSTRIAL EXPORT S.A.
Episodul 7, 2001-2002 – Oamenii FNI-ului şi demnitarii României, aceeaşi?
Episodul 8, 2001-2003 – Doru Nicolaescu, procurorii şi serviciul “Doi şi un sfert”
Episodul 9: 2002-2009 “O să vă popească Popa ăsta”
Episodul 10, 2008-2010: Şicane continue Băsescu – Vîntu