Conform unui comunicat al companiei, în municipiul Reşiţa vor fi modernizaţi peste 3,5 kilometri din reţeaua locală. De asemenea, investiţii importante vor viza în acest an atât municipiul Caransebeş, cât şi localităţile Oţelu Roşu, Obreja, Var, Iaz, Zăvoi, Valea Bistrei şi Voislova, unde se vor moderniza în total 9 kilometri de reţea de gaze naturale.

E.ON Distribuţie România a investit peste 35 de milioane lei în judeţul Caraş-Severin, din 2005 până în prezent, pentru modernizarea şi extinderea a 176 de kilometri de reţele de distribuţie a gazelor naturale, cele mai importante investiţii fiind derulate la Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, Bocşa şi Var.

Anul trecut, compania a modernizat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Caraş-Severin pe o lungime de circa 21 kilometri, din care peste 12 kilometri de conducte şi branşamente au fost înlocuiţi în municipiul Reşiţa. Valoarea totală a proiectelor de investiţii derulate de companie în 2015 în judeţ a depăşit 3,7 milioane lei.

La nivelul întregii companii, prezentă în 20 de judeţe, reţeaua de gaze naturale a fost modernizată (înlocuire conducte şi protecţie catodică) pe o lungime de aproape 6.350 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de circa 1.250 de kilometri.

Efortul investiţional al E.ON în cei 10 ani de prezenţă în România a totalizat peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro).

SURSA: Agerpres