Aceste acorduri marchează încă un pas în consolidarea parteneriatului dintre cele două companii. Primul dintre acordurile semnate își propune să pună în aplicare un program ambițios de relansare a activităților de explorare și dezvoltare din regiunea bazinului Berkine și prevede crearea unui hub de dezvoltare a industriei de petrol și gaze într-o sinergie cu instalațiile existente MLE-CAFC.

Acest acord face parte din procesul de finalizare a unui nou contract de hidrocarburi în bazin, sub egida noii legi algeriene a petrolului care a intrat în vigoare în decembrie 2019. Claudio Descalzi și Toufik Hakkar au semnat, de asemenea, un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea parteneriatului dintre Eni și SONATRACH în sectorul noilor tehnologii, cu accent pe energie regenerabilă, biocombustibili și hidrogen.

Acest acord își propune să consolideze cooperarea deja existentă între cele două companii în domeniul tehnologic și să continue drumul de decarbonizare întreprins pentru a sprijini tranziția către un viitor cu emisii reduse de carbon.

Eni și SONATRACH au convenit, de asemenea, să colaboreze în alte sectoare, cum ar fi formarea personalului, prin semnarea unui acord care prevede cooperarea între Eni Corporate University și Institutul Algerian al Petrolului pentru implementarea programelor de formare în Upstream, precum și în noile tehnologii asociate tranziției energetice, potrivit eni.com.

La finalul ședinței, CEO-ul Eni a mulțumit PDG și membrilor delegației SONATRACH pentru colaborare:  „Acordurile de astăzi reprezintă angajamentul asumat de companiile noastre în consolidarea unui parteneriat istoric, în conformitate cu o strategie comună de accelerare a dezvoltării proiectelor de decarbonizare ca parte a angajamentului nostru de a ne atinge obiectivul de neutralitate climatică.”

Eni este prezentă în Algeria din 1981, unde operează 48 de permise miniere. Cu o producție de capital de 90.000 de barili de petrol echivalent pe zi, Eni este principala companie internațională care operează în țară.

Sursa foto: Pixabay