Elon Musk dorește să dea marea lovitură a anului! Prin intermediul unui comunicat de presă, compania aerospațială americană SpaceX anunță că intenţionează să lanseze prima sa misiune de turism spaţial în al patrulea trimestru al anului 2021.

Misiunea, denumită Inspiration4, va fi realizată cu ajutorul rachetei reutilizabile Falcon 9 a SpaceX, ce va fi propulsată în spaţiu de la complexul de lansări 39A din cadrul Centrului Spaţial Kennedy din Florida.

La bordul misiunii se va afla Jared Isaacman, în vârstă de 37 de ani, fondatorul şi directorul executiv al Shift4 Payments, primul turist spaţial al grupului.

Elon Musk vrea să dea marea lovitură! Locurile de la bordul capsulei vor fi donate

Jared Isaacman va dona cele trei locuri de lângă el de la bordul capsulei Dragon ”persoanelor din rândul publicului larg, ale căror nume vor fi anunţate în următoarele săptămâni”, se precizează în comunicatul SpaceX.

”O călătorie istorică ne aşteaptă în spaţiu şi sper că această misiune evidenţiază cât de departe ne pot duce inspiraţia şi realizările extraordinare pe care aceasta le aduce aici pe Pământ”, a spus Isaacman.

În vederea înscrierii a fost creat un spaţiu la adresa Inspiration4.com unde doritorii pot aplica pentru unul dintre aceste locuri.

Două locuri sunt disponibile la categoriile ”generozităţii”, printr-o donaţie în beneficiul spitalului american de pediatrie St. Jude Children’s Research Hospital, respectiv ”prosperităţii”, prin împărtăşirea istoricului personal în domeniul antreprenorial.

Competiţia se adresează persoanelor din Statele Unite cu vârsta peste 18 ani.

Persoanele de la bord vor beneficia de instruite pentru astronauți comerciali

Space.com informează că spitalul de pediatrie va oferi un loc unui angajat al său, care a fost ales, dar al cărui nume nu a fost încă dezvăluit. Isaacman a dezvăluit luni că este vorba despre o femeie. ”Ştiu că abia aşteaptă lansarea, la fel ca şi mine”, a spus el.

Cele patru persoane de la bord ”vor beneficia de instruire pentru astronauţi comerciali, oferită de SpaceX”.

Potrivit companiei, misiunea va dura câteva zile, iar turiştii spaţiali vor călători pe orbita Pământului, înconjurând planeta la fiecare 90 de minute.

După misiune, capsula va intra în atmosferă şi va ameriza în largul coastei Floridei.

În noiembrie 2020, patru astronauţi au fost plasaţi cu succes pe orbită de capsula Crew Dragon a SpaceX, înainte de a se alătura echipajului Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Cu o săptămână înainte, capsula Dragon a fost primul mijloc de transport certificată de către NASA după naveta spaţială, cu patruzeci de ani înainte.

Sursă foto: Dreamstime