Respectiva formaţiune a emis un comunicat în care a anunţat că ‘nu va participa la reuniunea de dialog naţional convocată de preşedintele ilegitim Mansour’, reamintind că nu recunoaşte lovitura de stat de miercuri şi că, în opinia ei, preşedintele legitim este Mohamed Morsi.

Liderul Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, despre care se afirmase joi că a fost arestat, a apărut vineri în faţa manifestanţilor care solicită reinstalarea lui Morsi la conducerea ţării şi le-a cerut să rămână în stradă până când îşi vor atinge obiectivul. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, adjunctul său, Khairat al-Shater, a fost arestat, iar procurorul general a anunţat ulterior că nouă lideri ai Fraţilor Musulmani, printre care şi Badie, vor fi urmăriţi penal pentru ‘incitare la crimă’ printre manifestanţi.

Preşedintele interimar Adli Mansur s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul apărării, generalul Abdel Fatah al Sisi, cu ministrul de interne, Mohamed Ibrahim, şi cu alţi lideri politici pentru a evalua situaţia din ţară.

Potrivit unui ultim bilanţ furnizat de Ministerul egiptean al Sănătăţii şi de surse de securitate, confruntările din ultimele 24 de ore dintre dintre adversarii şi simpatizanţii fostului preşedinte s-au soldat cu 37 de morţi şi 1079 de răniţi.

SURSA: Agerpres