Primarul-general al Capitalei, Gabriela Firea, despre care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că este cea mai bună soluţie a partidului pentru următoarele alegeri prezidenţiale, a comentat duminică subiectul datoriilor din PSD.

Într-o intervenţie la Antena 3, Firea a recunoscut că Partidul Social Democrat este îngropat în datorii, fiind vorba despre milioane de euro pentru contracte din campania prezidenţială a Vioricăi Dăncilă.

„Ne-au informat în cadrul unor ședințe CEx că sunt datorii destul de mari, de ordinul milioanelor de euro pentru contracte care au fost încheiate în campania prezidențială”, a explicat Gabriela Firea.

Viorica Dăncilă, „chemată sau săltată de către DNA” pentru aceste contracte?

O ştire-bombă a cutremurat, sâmbătă, scena politică din România. Potrivit Antena 3, Marcel Ciolacu le-ar fi spus unor șefi județeni că DNA a cerut documente de la partid despre datoriile și contractele PSD din campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2019. Totul ar duce la fostul premier și candidat la prezidențiale al PSD, Viorica Dăncilă.

„Se așteaptă că asta va fi o temă de campanie împotriva PSD”, mai spus sursele citate de către Antena 3. În discuțiile cu unii șefi PSD, a mai transmis Antena 3, Marcel Ciolacu ar mai fi spus că el se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie „chemată sau săltată de către DNA”.

În același timp, alte surse politice citate de către stiripesurse.ro spun că documentele solicitate de DNA ar viza nu doar perioada în care Viorica Dăncilă a condus PSD, ci și mai multe acte de la Secretariatul General PSD în timpul mandatului lui Liviu Dragnea la vârful partidului.