Traficul feroviar internaţional va suferi perturbări în data de 21 mai 2009, din cauza grevei personalului feroviar din Grecia, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Potrivit autorităţilor, vor fi afectate două trenuri:

 • trenul internaţional 463 (Bucureşti Nord – Sofia – Kulata – Thessaloniki) în data de 20/21 mai, va fi anulat pe relaţia Kulata – Thessaloniki, circulând numai pe relaţia Bucureşti Nord (plecare la ora 12.16) –  Kulata ( sosire la ora 02.25).
 • trenul  internaţional 462 (Thessaloniki – Kulata – Sofia – Bucureşti Nord) în data de 21 mai, va fi anulat pe relaţia Thessaloniki – Kulata, circulând numai pe relaţia Kulata (plecare la ora 02.40) – Bucureşti Nord (sosire la ora 17.19).

În cursul acestui an, o altă grevă personalului feroviar din Grecia a afectat transportul internaţional de călători şi în perioada 1 – 2 aprilie, însă atunci a fost afectat numai un tren.

De asemenea, personalul feroviar din Ungaria a determinat anularea sau staţionarea în punctele de intrare în ţara vecină a mai multor trenuri româneşti, din cauza unui protest care a durat 13 ore în data de 8 mai.

Protestele din Ungaria au fost programate iniţial pentru data de 30 aprilie, in acelaşi interval orar, însă personalului feroviar din Ungaria a decis la acea vreme anularea grevei.