BCR, care deţin 98% din masa credală a firmei falimentate, a preluat în cadrul unei licitaţii oraganizate în 23 mai proiectul Silver Mountain compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, două spaţii comerciale, o clădire multifuncţională (restaurant, club, spa & fitness), drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 mp, potrivit Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate. Tot BCR a adjudecat, contra sumei de circa 2,3 mil. euro, un teren în suprafaţă de 59.679 mp, cu o deschidere de 242 metri la lacul Snagov. La o licitaţie anterioară, organizată în 16 mai, firma de construcţii Athenaeum Construct, controlată de omul de afaceri Nicolae Comănescu, a achiziţionat un teren de 1.825 mp, situat pe strada Ionescu Siseşti, nr. 59, în Nordul Bucureştiului, contra unui preţ de 274.040 euro.

BCR a finanţat proiectul Silver Mountain cu 86 mil. euro, din care şi-a recuperat „pe hârtie“ 52,3 mil. euro în urma acestor licitaţii.

„Doar BCR are forţa, determinarea şi interesul să dea o nouă dimensiune acestui proiect, să-l dezvolte la adevăratul lui potenţial. În paralel cu vânzarea în sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanţa, prin intermediul unui vehicul comercial special creat în acest scop, construcţia unui hotel de 600 de locuri de cazare care să includă un Centru multifuncţional de conferinţe, un SPA cu toate facilităţile, un cazino, cluburi şi reastaurante. În parteneriat cu Primăria Braşov, se intenţionează construcţia celui mai mare teren de golf din România”, a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Cu o lună înainte de declanşarea insolvenţei INR Management din 19 august 2013, firma a fost cumpărată de la sora lui Dan Fisher de fondul asiatic de investiţii UNI-ASIA Holding, reprezentat în Europa de Est de Bogdan Gheorghiu. Cumpărătorii erau dispuşi să continue proiectul gândit de Dan Fisher, pentru finalizarea căruia mai sunt nevoie de circa 100 mil. euro. În urma declanşării falimentului, investitorii au făcut un pas înapoi şi banca a preluat activele în contul datoriei.

Compania INR Management Real Estate a demarat în 2008 construcţia celui mai luxos proiect imobiliar din Romania, estimat la peste 300 de milioane de euro. Dezvoltatorul intenţiona să construiască o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, un club de tenis şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau să se construiască pe o suprafaţă de 88 de hectare. Criza economica a împiedicat finalizarea proiectului, în prezent complexul rezumându-se la cinci imobile cu 207 apartamente, din care au rămas nevândute 158 de unităţi, un centru Spa şi un centru comercial în care funcţioneaza restaurantul Loft şi clubul Office. Lucrările la hotelul s-au oprit la nivelul primului etaj.