„Trebuie să vedem cum finanţăm structurile sportive în primării şi consilii judeţene. Dacă ne uităm în ţară, în momentul de faţă sportul este blocat – cazurile Ploieşti, Iaşi, Timişoara, Craiova – unde le este frică primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să mai finanţeze sportul pentru că a venit Curtea de Conturi, care, atenţie, nu are o practică unitară. Am preluat toate aceste sesizări, aceste procese verbale făcute de către Curtea de Conturi, împreună cu departamentul juridic din cadrul primăriilor, şi sper ca într-o săptămână-două să deblocăm această mare problemă: finanţarea din partea primăriilor. Dacă reuşim printr-o ordonanţă de urgenţă, şi cu siguranţă vom reuşi, putem să spunem că am relansat sportul”, a declarat Marius Dunca. Ministrul a mai promis autorităţilor locale că va avea grijă ca să existe prevederi clare, astfel încât să se ştie ce este permis şi ce nu. „Facem OUG, deblocăm şi le dăm putere primarilor – este şi un prag acolo, ca să nu vină nimeni să le facă proces verbal pe oportunitate: de ce a investit în sport şi nu a investit în drumuri sau în spitale”, a explicat Dunca.

Pe de altă parte, ministrul a avertizat că investiţiile în sport trebuie făcute cu mare atenţie, ca să nu se repete situaţii îndelung mediatizate, în care nimeni nu a beneficiat de pe urma unor proiecte costisitoare.

„Federaţiile trebuie să trimită solicitările Ministerului Tineretului şi Sportului, iar apoi să avem acea colaborare între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Dezvoltării. Trebuie să avem o viziune unitară. Nu mai putem să facem săli de sport în diferite comune –  şi avem exemple – unde nu s-a jucat niciodată un meci şi nimeni nu mai intră”, a încheiat Dunca.