Zborul de joi al companiei Tarom pe ruta Bucureşti – Tenerife a fost urmărit de ghinion, întrucât după ce prima aeronavă a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Madrid din cauza unei fisuri la un geam al cabinei piloţilor, şi al doilea avion, trimis să preia pasagerii, s-a confruntat cu acceaşi problemă la aterizarea pe aeroportul Barajas.

Potrivit companiei româneşti, aceasta este doar „o coincidenţă rară şi nefericită”. Mai mult, operatorul de transport aerian a precizat că astfel de cazuri au mai avut loc în luna februatie 2007, atunci când 22 de aeronave au raportat fisuri ale geamului cabinei piloţilor, în zona aeroportului Denver din Statele Unite ale Americii.

Aeronava de tipul Airbus A310, care a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Madrid avea la bord 200 de pasageri şi 10 membri ai echipajului în momentul incidentului. Cursa Bucureşti – Tenerife a decolat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, joi, la ora 10.30 (ora locală) şi a aterizat, in jurul orei 13:00 (ora Spaniei), pe Aeroportul Barajas, Madrid.

Reprezentanţii companiei TAROM au rămas în aeroportul din Madrid timp de 24 de ore, până la remedierea defecţiunii apărute la aeronavă. Pe timpul aşteptării pasagerii au fost cazaţi la hotel, costul fiind achitat de Tarom.