Compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox a recrutat un nou director pentru departamentul de property management. Brigitte Schmitt a lucrat timp de 11 ani în cadrul grupului german ECE Projektmanagement, care are în proiect mall-ul Colosseum de lângă Bucureşti.

„Departamentul de property management este între cele mai performate ale DTZ. Ultimul an ne-a adus dublarea portofoliului de proprietăţi în administrare şi cu venirea lui Brigitte sunt sigur că această tendinţă se va accentua”, a declarat Tim Wilkinson, Co-Director Executiv al DTZ Echinox.

Brigitte Schmitt are 45 de ani, este de naţionalitate germană şi s-a născut la Timişoara.

În prezent, departamentul de property management al DTZ Echinox administrează clădirile de birouri EvoCenter One (3.500 mp) şi Baneasa Business Center (10.370 mp) şi centrele comerciale Iris Shopping Center (48.000 mp) şi Macromall Braşov (11.000 mp).

Departamenul de property management al DTZ Echinox a fost condus până acum de Mihaela Allardin care a preluat recent conducerea reprezentanţei locale a francezilor de la Ixis, proprietarii clădirii de birouri America House.

Restructurări în consultanţa locală

La fel ca majoriatea companiilor multinaţionale din sectorul consultanţei imobiliare, active la nivel local, şi DTZ Echinox a trecut printr-un amplu proces de restructurare a companiei. Cel mai puternic a fost lovit departamentul rezidenţial al companiei, unde din 11 oameni au rămas doar patru.

Oamenii rămaşi se concentrează acum exclusiv pe proprietăţi de lux, zonă în care chiar dacă tranzacţiile sunt puţine, veniturile aduse companiei sunt mai mari decât pe zona de proiecte dedicate clasei medii. În cadrul departamentului rezidenţial al DTZ Echinox activează în prezent doi consultanţi seniori pe segmentul vânzarilor de lux, un consultant dedicat închirierilor de reşedinţe premium şi un project manager dedicat ansamblului Monaco Towers.

Lipsa tranzacţiilor a determinat companiile mari de consultanţă să se îndrepte în principal spre segmente precum evaluările de active sau property management.

Mişcări în managementul consultanţilor

Primele mişcări din sectorul consultanţilor imobiliari au fost sesizate în cadrul Colliers International de unde a plecat Monica Barbu, directorul diviziei comerciale şi Horaţiu Florescu, vicepreşedintele companiei. Cei doi au pus bazele unei noi firme de consultanţă denumită The Advisers. Ulterior şi Gabriel Chimişliu, directorul diviziei industriale a Colliers a părăsit firma.

Totodată, divizia rezidenţială a Colliers a fost desfiinţată încă de la începutul anului, personalul fiind distribuit în alte departamente.

Ultima mişcare din industrie a fost plecarea întregului departament de evaluare al Cushman & Wakefield, în frunte cu şeful său, Dan Ionaşcu, la Parker Lewis, companie pe care acesta a convins-o să intre pe piaţa internă după mai bine de şapte luni de negocieri.