Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cătălin Drulă anunță lansarea licitației pentru proiectarea drumului de mare viteză București-Alexandria. Licitația a fost lansată de CNAIR, iar potrivit ministrului, acest proiect este unul dintre cele mai așteptate din sudul țării.

Totodată, Drulă a subliniat importanța noului drum pentru români, în special pentru cei care fac naveta în fiecare Alexandria-București, în condițiile în care drumul național actual, DN6 este depășit din cauza traficului zilnic.

„S-A LANSAT LICITAȚIA PENTRU PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI – ALEXANDRIA
CNAIR a lansat azi licitația pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării: drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria.

Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități”, a scris Drulă pe Facebook.

Cătălin Drulă promite un nou drum de mare viteză

Pe lângă drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria, ministrul a mai promis românilor că va lansa în curând și licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj.

Cătălin Drulă susține că acesta va avea o lungime de 250 de kilometri și susține că ”așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor”. Totodată, el le-a promis românilor pasiune și profesionalism pentru toate proiectele care urmează să fie lansate.

Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design.

Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum.

Dar așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism și pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiții până la deschiderea pentru trafic.

PS Pe același model de caiet de sarcini, așa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj (cu o lungime de 250 de km).

#RevoluțiaBuneiGuvernări”, a mai scris Drulă pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea