Dan Negru se numără printre personalitățile care a interacționat de mai multe ori cu Nelu Ploieșteanu. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta susține că artistul de muzică populară l-a ajutat să facă audiențe de televiziune uriașe și istorice care nu vor putea fi egalate niciodată.

„S-a dus Ploiesteanu. Am făcut cu nea Nelu audiente de televziune istorice, d’alea uriașe, din golden-age-ul televziunii , imposibil de egalat vreodată.  Las mai jos un astfel de moment de lăutarie gold. Regele audientelor, zi-mi ora, ziua și vin!” așa-mi răspundea la telefon ❤️”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Totodat, vedeta de la Antena 1 a vorbit și despre drama artistului de care nu foarte multă lume știe. Dan Negru susține că Mihăiță, fiul lui Nelu Ploieșteanu a rămas paralizat la pat din perioada copilăriei.

Deși medicii i-au recomandat artistului să îi cruțe suferința acestuia, Nelu Ploieșteanu a avut grijă de el până la vârsta de 32 de ani când acesta a murit.

„Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost alta. O spunea mereu… Mihaița, băiatul lui, a rămas paralizat la pat in copilărie și un medic i-a spus atunci:

“Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l traga curentul şi o să moară”.  Nea Nelu , tatăl, spunea îngrozit povestea. Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, Nea Nelu s-a reîntâlnit cu Mihăiță….”, a mai scris Dan Negru pe Facebook.

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață joi seară. Interpretul de muzică lăutărească a fost infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat, însă seara trecută a fost decisivă.

Decesul acestuia a fost confirmat de SMURD pe Facebook. Reprezentanții instituției au transmis și condoleanțe familiei.

“Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova și a cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990, acesta a lansat 18 albume și a devenit și mai cunoscut la nivel național, fiind chemat la tot felul de evenimente.