Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Legenda fotbalului argentinian și mondial s-a stins în luna noiembrie a anului trecut la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. El a fost operat în aceași lună pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural, la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

Deși în primă fază cauza morții a fost un infarct, cercetările au continuat, iar luni ocomisie medicală a analizat și ea decesul fostului fotbalist Diego Maradona, pentru a răspunde la întrebările justiţiei cu privire la posibile răspunderi penale.

Mai exact, potrivit AFP,  comisia a analizat ultimele ore de viaţă ale idolului fotbalului argentinian, Diego Maradona, care a murit la 25 noiembrie, din cauza unei probleme cardiace. Potrivit sursei citate, ancheta are ca scop să determine o posibilă neglijenţă în tratamentele medicale administrate campionului mondial argentinian.

Răspunsul va veni în trei săptămâni

În ceea ce privește concluziile comisiei alcătuite din zece experţi, inclusiv medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, şi zece reprezentanţi ai părţilor, acestea sunt aşteptate în termen de două până la trei săptămâni.

De menționat este faptul că, această comisie medicală nu este singura care încă caută răspunsuri. Procurorul din San Isidro, o suburbie din nordul Buenos Aires, a deschis o anchetă după moartea legendei argentiniene, în urma declaraţiilor a două dintre cele cinci fiice ale lui Maradona, Gianinna (31) şi Jana (24), care l-au denunţat pe neurochirurgul Leopoldo Luque ca fiind responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor.

Diego Maradona a fost o legendă a fotbalului la nivel mondial. El a fost operat la începutul lunii noiembrie 2020 pentru un hematom la cap și a murit câteva săptămâni mai târziu, ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate, a arătat autopsia. Totuși, cercetările ar urma să clarifice această situație.