"N-am văzut nici la noi, la PSD, nici la ALDE şi nici la alte partide vreo ezitare în această privinţă. Poziţia noastră este foarte clară: În Parlament nu va trece aşa ceva, prevederile din Constituţie sunt limpezi. Regret că există astfel de iniţiative, pentru că astea fac să incite anumite părţi din populaţie, să le aducă într-o stare care nu e foarte pozitivă. Dar la noi nu se pune problema, nu e niciun risc ca în Parlament să se materializeze o astfel de iniţiativă", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

O iniţiativă legislativă cetăţenească privind declararea autonomiei Ţinutului Secuiesc a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Initiaţiva care stabileşte "statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc" a fost elaborată de un comitet format din zece persoane: Arus Zsolt Istvan, Czink Attila, Kercso Attila, Baico Zsigmond, Kovacs Laszlo, Cziriak Karoly, Elekes-Jozsa Martin, Takacs Jozsef, Kolcsar Gheza şi Marton Csaba.

În expunerea de motive a iniţiativei legislative se arată că Ţinutul Secuiesc este o "regiune istorică, cu un trecut aparte, care s-a bucurat de o largă autonomie", indiferent de statul din care făcea parte, inclusiv în timpul regimului comunist. Iniţiatorii invocă principiul subsidiarităţii, susţinând că toate comunităţile locale trebuie să aibă un cuvânt de spus în privinţa treburilor care prezintă interes pentru ele. AGERPRES