“Donald Trump a câştigat marţi primarele republicane din Illinois şi Carolina de Nord, după ce mai devreme obţinuse victoria şi în Florida, potrivit estimărilor prezentate de televiziunile americane. Omul de afaceri îşi întăreşte astfel poziţia de favorit al taberei conservatoare. Victoria detaşată din Florida l-a constrâns pe adversarul său Marco Rubio să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Totuşi, Donald Trump a înregistrat un eşec în Ohio, în faţa guvernatorului acestui stat, John Kasich. Hillary Clinton a învins marţi la primarele democrate din Illinois nord, după ce în cursul serii ieşise victorioasă şi in Florida, Ohio şi Carolina de Nord, potrivit estimărilor prezentate de televiziunile americane”, mai citim în Guardian.

“Clinton a câştigat în patru state”, titrează The New York Times.

“Hillary Clinton a câştigat detaşat primarele democrate desfăşurate marţi în Florida, Carolina de Nord, Illinois şi Ohio, potrivit sondajelor prezentate de mai multe televiziuni americane. Clinton a obşinut 65, 55, 51 şi 57 la sută, obţinând 1094 de delegaţi, faţă de contracandidatul său, Bernie Sanders, care a obţinut 774 de delegaţi. În tabăra republicană Donald Trump l-a facut KO pe Marco Rubio chiar la el acasa. Trump a câştigat în Florida, Illinois şi Carolina de Nord, obţinând 621 de delegaţi. Principalul său contracandidat Ted Cruz a obţinut 395 de delegaţi, în timp ce Marco Rubio s-a retras din cursa electorală.”

“Cum a eşuat campania lui Rubio”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Miliardarul Donald Trump a obţinut o victorie clară în primarele desfăşurate marţi în Florida, potrivit sondajelor prezentate de televiziunile americane. Succesul omului de afaceri în vârstă de 69 de ani a marcat sfârşitul aventurii prezidenţiale a tânărului senator Marco Rubio, considerat un timp "Obama republican", dar incapabil să câştige în propriul bastion. "Oamenii sunt furioşi. Este un tsunami politic, ar fi trebuit să ne dăm seama de asta înainte", a declarat Marco Rubio anunţând că pune capăt campaniei sale. "Deşi nu pare intenţia Domnului ca să devin preşedinte în 2016, şi poate niciodată şi cu toate că mi-am suspendat campania, faptul că am ajuns atât de departe arată cât de unică este America", a adăugat Marco Rubio în faţa partizanilor din oraşul său natal, Miami, într-un discurs denunţând implicit campania miliardarului Donald Trump. "Mulţumesc, Florida!", a reacţionat imediat pe Twitter Donald Trump. Omul de afaceri din New York, pe care nimeni nu ar fi pariat în urmă cu nouă luni, s-a apropiat mai mult de obiectivul său: să poarte culorile republicanilor la prezidenţialele de la 8 noiembrie.”

„Atacurile din 13 noiembrie: ceea se ştie despre percheziţia care a degenerat la Bruxelles”, scrie Le Monde.

„Operaţiunile de poliţie desfăşurate în cadrul părţii belgiene a anchetei asupra atentatelor de la Paris au continuat marţi seară la Bruxelles, a anunţat premierul belgian, Charles Michel. Un suspect a fost ucis, iar patru poliţişti răniţi. "Am fost informaţi imediat că în cadrul unei percheziţii s-au tras focuri de armă asupra forţelor de ordine. Au urmat mai multe operaţiuni ale poliţiei care continuă", a spus Charles Michel într-o declaraţie făcută presei. El a precizat că această percheziţie, de rutină, a fost "în legătură cu atentatele de la Paris" din 13 noiembrie care au făcut 130 de morţi. Premierul a confirmat că patru poliţişti au fost răniţi în cursul operaţiunii. Trei dintre ei sunt belgieni, iar al patrulea este francez. Parchetul federal belgian a anunţat într-un comunicat că un suspect înarmat cu "o puşcă de tip Kalaşnikov a fost ucis" în cursul acestei operaţiuni. "Este vorba despre un imigrant ilegal de naţionalitate algeriană", a adăugat parchetul. "În această operaţiune, una sau mai multe persoane au deschis focul asupra poliţiştilor imediat după ce forţele de ordine au spart uşa", a precizat parchetul.”

“Scena crimei: Cine a furat 100 de milioane de dolari din contul Bangladesh-ului de la New York Fed?”, titrează The Wall Street Journal.

“Cineva folosind coduri oficiale a furat 100 milioane de dolari din contul Bangladesh-ului de la New York Fed în ultimul weekend. Autoritățile din patru țări pun cap la cap ce s-a întâmplat. Guvernatorul Băncii Centrale din Bangladesh, Atiur Rahman, a demisionat marţi din funcţie, după ce hackerii au sustras suma din contul pe care Banca Centrală din Bangladesh îl avea deschis la Rezerva Federală din New York. Atiur Rahman a precizat că premierul Sheikh Hasina i-a acceptat demisia. La începutul lunii februarie, mai mulţi piraţi informatici, posibil chinezi, au inundat Rezerva Federală din New York cu mai multe zeci de cereri de virament încercând să deturneze 850 de milioane de dolari. Însă sistemele de securitate ale Fed au deturnat parţial tentativele hackerilor, care până la urmă au reuşit să transfere doar 100 de milioane de dolari din contul Băncii centrale din Bangladesh la o serie de cazinouri din Filipine.”

Te-ar putea interesa și: