În cadrul discuțiilor purtate cu consilierii săi, Donald Trump a declarat că este îngrijorat că Departamentul de Justiție din viitoarea administrație a lui Joe Biden va căuta să se răzbune pe el și să îi ancheteze pe cei trei copii ai săi, mai precis pe Donald Trump Jr, Eric Trump și Ivanka Trump.

În plus, președinele în exercițiu a mai anunțat că în aceeași situație se află și soțul fiicei sale, Jared Kushner, consilier superior la Casa Albă.

Donald Trump JR., investigat în legătură cu contractele cu rușii

Donald Trump Jr. a fost investigat de consilierul special Robert S. Mueller III în legătură cu contactele pe care le-a avut cu rușii, care ofereau informații compromițătoare despre Hillary Clinton în campania electorală din 2016, însă nu a fost pus sub acuzare niciodată.

Jared Kushner a dat informații false autorităților federale despre contactele sale cu străinii, în cadrul procedurilor prin care urma să primească autorizație de securitate, dar a primit o astfelde autorizație în cele din urmă chiar de la președinte, amintește NYT.

Nu se cunosc îngrijorările cu privire la Eric și Ivanka Trump

Cotidianul mai scrie că nu e clar de ce este îngrijorat Donald Trump cu privire la Eric și Ivanka Trump, deși procurorul districtual din Manhattan, care investighează afacerile Trump Organization, a extins ancheta asupra scutirilor de impozit de milioane de dolari din facturi de consultanță, din care o parte pare că a ajuns în conturile Ivankăi Trump.

Nici acuzațiile care i s-ar putea aduce lui Rudy Giuliani nu sunt clare. El a fost investigat astă-vară de procurorii federali în legătură cu afacerile lui în Ucraina și cu rolul său în revocarea ambasadorului american de la Kiev, scandal care stat la baza declanșării proceduri de impeachment împotriva președintelui Trump.