Medicul primar oftalmolog Dan Iacoblev a murit joi seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Andrei” din Galați. Decesul a survenit în urma unor complicații pulmonare severe produse de virusul necruțător.

Unitatea medicală este cea care a făcut teribilul anunț:

„Cu deosebit regret colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi anunţă trecerea în nefiinţă a domnului doctor Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viaţă în seara de 3 decembrie în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus. Domnul doctor Iacoblev a decedat în Secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional, de o probitate morală desăvârşită, cu o modestie şi o nobleţe rar întâlnită şi un extraordinar coleg. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace”.

Câte persoane din spital au fost infectate cu coronavirus

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Andrei” din Galați informează că un număr de 88 de angajați ai unității sanitare, dintre care 11 medici, trei medici rezidenți, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moașă, doi brancardieri și doi membri ai personalului TESA au fost infectați cu coronavirus.

Coronavirus 4 decembrie

În urmă cu câteva ore, Grupul de Comunicare Strategică a trimis noul bilanț coronavirus pentru ziua de vineri, 4 decembrie.

Autoritățile au informat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 176 de decese (109 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 42 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.