Sistemul medical din România este zguduit de vestea morții unui reputat medic! Covid-19 a mai făcut o victimă în rândul cadrelor medicale.

Medicul primar cardiologie Gabriela Eminovici a fost diagnosticată cu COVID-19, iar în data de 20 aprilie a fost internată pe secția de Boli Infecțioase.

Din păcate, starea ei s-a agravat și a ajuns pe Secția ATI Modular a spitalului. Familia a cerut transferul, inițial, la un spital din Germania. Locul a fost însă ocupat și nu a mai fost posibil transferul.

În cele din urmă, cardiologul a fost transportată la spitalul din Oradea.

Sistemul medical din România este zguduit! Nu a putut fi salvată

Medicul şef al Secţiei Cardiologie I din Spitalul Judeţean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit, joi, din cauza coronavirusului.

”Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte şi să o odinească în pace!

S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit”, a transmis, joi seară, Spitalul Judeţean Sibiu.

Colectivul spitalului a transmis condoleanţe.

Medicii fac apel la vaccinare

”Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe plan profesional cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2.

Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor”, au mai transmis oficialii spitalului, potrivit news.ro.

Aceştia fac apel la vaccinare.

”Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”, au afirmat oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

Pe de altă parte, Florin Neag, managerul Spitalului Județean, a declarat că medicul Gabriela Eminovici, Șefa Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, nu era vaccinată împotriva COVID-19.

”Recomandarea a fost să nu fie transferată”

”D-na doctor nu era vaccinată”, a spus Florin Neag, managerul Spitalului Județean. Acesta a menționat faptul că medicul cardiolog se află în acest moment, în spitalul din Oradea, la cererea familiei.

”Vă spun sincer că nu m-am ocupat eu, s-a ocupat d-l dr. Cipăian. Nu cred că a existat un motiv anume. Pur și simplu au văzut că starea ei de decompensează și s-au gândit și la alte soluții. Știu doar că d-l Cipăian a venit și m-a anunțat despre starea ei și că familia cere transferul.

Este un formular specific care a trebuit completat, deși recomandarea a fost să nu fie transferată, pentru că starea de sănătate poate fi alterată în timpul transportului, dar familia a dorit asta și noi nu avem ce face. Deci, n-am o precizare în acest sens. Pur și simplu, familia a cerut transferul”, spune managerul Florin Neag, potrivit turnulsfatului.ro.

Sursa foto: turnulsfatului.ro.