Doliu în rândul lăutarilor! Fane Auraru Ștefan s-a stins din viață

Doliu în rândul lăutarilor! Fane Auraru Ștefan, un îndrăgit lăutar din țara noastră, s-a stins din viață. Acesta a decedat sâmbătă, 27 mai 2023, din cauza cancerului, potrivit B1 TV.

Sursă: Facebook, Fane Auraru Ștefan

Oamenii au transmis mesaje emoționante pe rețelele sociale, după ce au aflat cumplita veste

La scurt timp după ce s-a aflat că îndrăgitul lăutar s-a stins din viață, mai mulți oameni și-au exprimat regretele prin intermediul rețelelor sociale, aducând un ultim omagiu lui Fane Auraru Ștefan și condoleanțe familiei sale.

„Am aflat cu tristețe fără margini de pierderea ființei dragi. De azi înainte nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă. De azi înainte îl vom căuta doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai plecă niciodată. Odihnească-se în pace! Dumnezeu sa te ierte varule, drum linistit.”

„Este cel mai trist moment când scriem despre cei dragi ca se duc din lumea asta… Am pierdut încă un om bun, un prieten drag, pot spune un frate, un om cu cel mai frumos suflet și cel mai frumos caracter… Fane Auraru. Dumnezeu sa-l odihnească în pace și sa-l ducă în Paradis.”

„Dumnezeu sa te odihneasca in pace fratele meu Fane Auraru!!”

„Doamne nu imi vine să cred ce am auzit!! Dumnezeu să te ierte drum lin către cere! Condoleante Familiei!! Ai plecat devreme! Fane Auraru Ștefan. Un adevărat chitarist! Condoleanțe familiei.”

„Drum lin către cer. Fane Auraru Ștefan, ai fost un om cu un caracter frumos. Vei rămâne în inimile noastre. Nu te vom uita nicodata”, sunt câteva dintre mesajele postate pe Facebook.

Doliu în lumea muzicii! Mircea Drăgan s-a stins din viață

Din nefericire, în această lună, s-a stins din viață și Mircea Drăgan, omul care a contribuit la comercializarea muzicii românești, deschizând primul magazin dedicat acestei arte după anul 1989, devenit celebru datorită melodiei „Iubire, bibelou de porțelan”. Acesta a decedat la onorabila vârstă de 77 de ani.

Sursă: Facebook, OnRecord

Mircea Drăgan a fost membru al formațiilor Sideral (1965-1968), Mondial (1968-1972), Romanticii (1972-1991), și membru în Consiliul UCMR și în Biroul Sectiei de muzica pop. Din 1984, s-a dedicat complet meseriei de compozitor. El a început compoziţiile din 1969, dar a cunoscut succesul abia în anul 1976 cu „Soare şi foc” și „Mâine”, piesa care a câştigat premiul de compoziţie şi interpretare în Germania.

În 1978, Mircea Drăgan a lucrat ca regizor muzical, maestru de sunet, aranjor, instrumentist în studioul personal, în care a realizat înregistrări pentru formaţia Romanticii, dar şi pentru numeroşi artişti din România, precum: Margareta Pâslaru, Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru, Gheorghe Gheorghiu, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Monica Anghel, Angela Similea, Ştefan Bănică jr, Daniel Iordăchioaie, Elena Cârstea, Loredana Groza, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Alexandru Arşinel și Carmen Trandafir.

Ba mai mult, a fost regizor muzical pentru înregistrarea unor lucrări vocal-simfonice şi instrumentale efectuate pentru case de producţie din Italia, SUA, Elveţia, Israel, Marea Britanie. A fost și regizor muzical pentru emisiunii TV „Surprize, surprize”, „Şcoala vedetelor”, „Ne vedem la TVR”, „Confesiuni”, Cerbul de Aur 2009 și Eurovision.

În 2005, a publicat cartea „Muzica vieţii mele”, tipărită de Editura Curtea Veche.