Doliu uriaș în lumea modei! A murit Elsa Peretti, figură legendară în industria bijuteriilor, fost manechin și deținătoare a mai multor fundații prin care a desfășurat acte de filantropie.

Elsa Peretti, designerul italian de bijuterii care a revoluționat industria prin creațiile sale cu forme organice, inspirate din fragmente de oase și pietricele, a murit vineri la vârsta de 80 de ani.

Peretti este considerată de multe voci din domeniu cea mai de succes creatoare din industria bijuteriilor.

Doliu uriaș în lumea modei! A murit o figură emblematică a Tiffany & Co

S-a născut la 1 mai 1940, la Florenţa, Italia. Şi-a început cariera de fotomodel în 1964. A lucrat la Barcelona, Spania. De asemenea, a lucrat cu o faimoasă agenţie de modelling, „Wilhelmina Modeling Agency”.

A realizat timp de decenii bijuterii pentru gigantul Tiffany & Co., ce se regăsesc în colecţii găzduite de Muzeul Britanic, Muzeul de Arte Plastice din Boston şi Muzeul de Arte Plastice din Houston.

S-a mutat în New York, în 1968, pentru a-şi continua cariera de model. A devenit unul dintre celebrele modele ale designerului Halston (Roy Halston Frowick) şi a frecventat celebrul ”Studio 54”, împreună cu designerii Halston, Andy Warhol şi actriţa Liza Minnelli.

Elsa şi-a început cariera de designer de bijuterii în 1969. S-a mutat la New York şi a început prin a crea bijuterii pentru câţiva designeri de top, inclusiv Oscar de la Renta, Giorgio di Sant’Angelo şi Halston.

A semnat contractul cu „Tiffany & Co” pentru a crea bijuterii. A avut prima apariţie în reputata revistă de modă „Vogue”. A lucrat exclusiv cu producătorul de bijuterii Tiffany & Co, din 1974, şi a creat peste treizeci de colecţii pentru această companie.

A creat forme senzuale, organice, care au încântat ochii

De asemenea, Elsa Peretti a călătorit în Japonia, China, Europa pentru a se interesa de unele creaţii de modele clasice, şi pentru a se inspira. A creat ornamente personale şi tacâmuri din argint, aur, lemn lăcuit, sticlă, pietre dure sculptate şi nuiele de bambus.

A fost renumită pentru crearea de piese atemporale, care au devenit favorite ale vedetelor. Printre creaţiile sale, se numără faimoasele coliere pandantiv în formă de inimi, boabe de fasole, stele de mare, lacrimi, scrie vogue.com.

Elsa Peretti creează forme senzuale, organice, care încântă ochii. A revoluţionat modul în care pietrele preţioase erau purtate. În anii ’80, a creat centura Whip. Una dintre inovaţiile sale a fost un mâner de argint pentru un aparat de ras.

Prin fundaţiile sale, Elsa Peretti a susţinut o mare varietate de cauze în domeniul cultural, social şi artistic.

 

 

Averea Elsei Peretti era estimată în 2019 la aproximativ cinci milioane de dolari, fiind una dintre cele mai bogate foste modele şi designeri din lumea modei.