Doliu imens la nivel mondial. Paul Van Doren, co-fondatorul brandului Vans, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de companie pe pagina de Twitter.

Potrivit sursei citate, co-fondatorul Vans nu a fost doar un antreprenor de succes, ci un om inovator care a adus pe piață o experiență plăcută tuturor clienților.

“Paul nu a fost doar un antreprenor, a fost un inovator”, se mai arată în mesajul postat pe Twitter.

De menționat este faptul că, brandul Vans are o istorie destul de interesantă. Paul Van Doren nici nu absolvise încă liceul, însă a lansat brandul faimos în rândurile amatorilor de skateboarding.

Vans a fost lansat în 1966, de Paul Von Doren, alături de fratele său, Jim Van Doren, și alt doi parteneri. În ceea ce privește începutul business-ului, primul magazin Vans a fost deschis în acel an în Anaheim, California și doar în ziua deschiderii, 12 clienți au cumpărat încălțămintea produsă de ei, însă nimeni nu știa ce urma să se întâmple 20 de ani mai târziu.

Cine a fost Paul Van Doren

Van Doren a condus de mai multe ori compania Vans timp de 20 de ani, mai exact până în anul 1988, moment în care aceasta a fost vândută. În prezent, brandul celebru de Skateboarding este deținut de VF Corporation, care are în portofoliul mai multe mărci cunoscute de îmbrăcăminte și încălțăminte. Totodată, trebuie menționat și faptul că, în prezent, la nivel mondial, există peste 300 de magazine Vans.

Cu doar două săptămâni înainte să se stingă din viață, Paul Van Doren și-a lansat pe Amazon autobiografia, o ocazie pentru clienții săi să îl cunoască mai bine și totodată să afle istoria brandului.

În autobiografia publicată, Vans Doren vorbește despre viața sa personală, dar și despre evoluția companiei, de la un mic magazin la o forță a industriei.

Paul Van Doren, who co-founded the Costa Mesa-based shoe company Vans, died on Thursday, May 6. He was 90. (Courtesy of Vans)