Unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori români, Puiu Gheorghe Dănilă, a plecat dintre noi. Avea 71 de ani, iar colegii săi regretă profund.

Puiu Gheorghe Dănilă s-a născut la 9 aprilie 1949. A absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, clasa prof. univ. Octavian Cotescu. Acesta a încântat publicul la fiecare apariție la Teatrul de Comedie și de asemenea în fiecare dintre filmele în care a evoluat în vreun rol.

Puiu Gheorghe Dănila și Ana Ciontea în 1983, foto teatrultineretuluint.ro

Dorina Chiriac: Avea ceva ce nu se mai „fabrică”

„Iartă-mă, Puiu, eu ți-am pus apă în pocnitori. A plecat. Azi a plecat omulețul care râdea adunat, chicotind. Apoi, când hohotul devenea prea mult, deschidea gura mare, fără sunet, ridicându-și sprâncenele și mărindu-și ochii a uriașă mirare.

Dintotdeauna mare trist comediant, Puiu se mira mereu că îi vine a râde, părea flatat de darul veseliei, într-un mod unic, permis numai copiilor care descoperă stările cu uimire, roșind, fremătând.

Puiu râdea mic, de parcă îl gâdila dinăuntru comedia, iar faptul că avea voie să râdă era o rară cutie cu cele mai fine bomboane de ciocolată. Cutia aia pe care o ascunzi pentru când ești singur, aștepți să fii singur ca să te poți bucura pe deplin. starea care nu poate, care nu trebuie a fi împărțită”, scrie actrița Dorina Chiriac într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Actrița spune despre regretatul Puiu Dănilă că avea „ceva ce viața păstrează așa de rar într-un om mare”.

„Puiu drag, indiferent ce făcea, indiferent ce zicea, avea ceva ce nu se mai fabrică, ceva ce viața păstrează așa de rar într-un om mare, ceva ce nu a pierdut omulețul ăsta nici când devenea enervant: candoare. da, asta-i ceva ce nu l-a părăsit pe Puiu nicicând; nici în momente urâte sau grele. candoare

A plecat Puiu Dănilă. Plouă candid. Să îți fie Dumnezeu bunul avocat și judecător, Puiu, să te absolve și să te odihnească în brațe cu infinita Lui candoare, în pace !”, încheie postarea actrița.