Doliu imens în România! Am pierdut o adevărată legendă. Nu va fi uitată niciodată. Este vorba de Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din România. Ea a decedat luni 4 ianuarie. Era în vârstă de 72 de ani.

Anunţul cutremurător a fost făcut de către foştii săi colegi de la Teatrul Al. Davila din Piteşti.

Născută pe 10 octombrie 1949, Mariana Popa a făcut parte din colectivul teatrului Al. Davila din Piteşti timp de peste 40 de ani, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteştiului”, “Cântăm bucuria vieţii”, “Do-Re-Mi şi va mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: “Lambada tinereţii”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulţumită”, “Bunica nu se mai mărită”, şi multe altele.

A lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea, fiind un exemplu de fidelitate şi longevitate pe scena aceluiaşi teatru.

Mariana Popa a făcut parte din echipa de artişti care au înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Al. Davila din Piteşti, secţie ce a debutat cu piesa “Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.

FOTO: Teatrul Al. Davila Piteşti

O legendă a filmului a încetat din viață

De altfel, tot azi o actriță legendară, care a marcat mai multe generații prin rolurile ei, a încetat din viață. A trăit o adevărată dramă în ultimele sale zile de viață. Decesul său i-a lăsat fără cuvinte pe milioane de fani. Este vorba despre celebra actriță din seria James Bond: A View to a Kill, Tanya Roberts. Aceasta a murit la vârsta de 65 de ani. Actrița Tanya Roberts, care a jucat un rol important într-unul din filmele cu James Bond și care a apărut în serialul TV „That 70s show”, dar și în alte filme de la Hollywood, a decedat la vârsta de 65 de ani.