Doliu în lumea muzicii din România! Un mare artist s-a stins din viață. Era infectat cu COVID-19

George Finiș, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din județul Suceava, s-a stins din viață din cauza unor complicații provocate de coronavirus.

Timp de o săptămână, regretatul interpret de muzică populară a stat acasă și a urmat un tratament, dar a fost nevoit să se interneze la Spitalul Județean Suceava, la recomandarea medicului, după ce saturația de oxigen i-a scăzut la 80.

El s-a internat pe 25 martie, dar nu a răspuns la tratamentul administrat la Boli Infecțioase, motiv pentru care tratamentu a fost schimbat din 31 martie. De pe 2 aprilie, artistul a avut nevoie să fie mutat la secția de terapie intensivă a spitalului unde era internat.

Monitorul de Suceava informează că la începutul acestei luni, George Finiș era ventilat non-invaziv și era conștient și cooperant. Din păcate, starea lui de sănătate a început să se deterioreze din 13 aprilie. El a fost intubat pe 15 aprilie, iar două zile mai târziu s-a stins din viață.

Mesaje de condoleanțe

„Din ce în ce mai săraci rămânem.

Muzica populară a mai pierdut o voce. George Finis, interpret indragit al Bucovinei si al nostru al tuturor, s-a alăturat celor care sunt în lumea cea fără de dor….

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Folclor Autentic Românesc.

Sursă foto: Dreamstime